22 Nisan 2009 Çarşamba

Tavuklu Makarna Salatası

Tombik Kadınlar Ordusu
Dün yürürken dikkatimi çekti. Türk kadınlarının ciddi anlamda bir kilo problemi var arkadaşlar. Göbek ve kalça bölgeleri almış başını gidiyor.Hanımlarımızın aynaya baktıklarından şüpheliyim.Baksalar bile pek umursamıyorlar sanırım. Kendilerine karşı özellikle evlendikten sonra bir küs olma durumları var nedense.
Pek ilgilenmiyorlar nasıl göründükleriyle. Kilolu muyum, karın çevrem 100 mü olmuş, 50 beden mi giyiyorum hiç umurlarında değil.

Bekarken ideal kiloda olan bir kadın, nasıl olsa evlendim, alan almış, satan satmış mantığıyla, 3-4 beden genişliyor bunu da çok normal görüp kabulleniveriyor.
Hele doğum yaptıktan sonra bu onların bahanesi oluyor. Doğumdan sonra kaldı kilolar. Hayır, niye kalsın? Hem hamileyken, hem de doğumdan sonra doğru ve sağlıklı beslenmeyi tercih etmezsen o kilolar yerleşir. Doğumdan sonra sütüm azalmasın diye bol bol yiyenler yanlış davranıyorlar. Çünkü sütü yapan yiyecekler değil tüketilen sıvılar. Doktorlar süt olması için bol sıvı içmeyi öneriyorlar, yemeyi değil.

Yemeyi içmeyi seven bir milletiz bu bir gerçek. Türk yemeklerinin özü yağ, et, salça.Turistlerin burada ilk tatmak istedikleri yemek kebap olunca bununla özdeşleşiyoruz haliyle. Her sokak başında dönerciye, dürümcüye, lahmacuncuya rastlamak mümkün. Bunlarda pek sağlıklı besin olmuyor maalesef. Yağ,protein ve karbonhidrat patlaması yaşıyoruz bunları yiyince. Sonra kollesterol tavan :D
Beden XXXL :))))))))

Sadece dış görünüşümüz düzgün olsun diye değil kalp ve damar sağlığı açısından da aşırı kiloya izin vermemek gerektiğini, günde 20 dakika yürümenin bile kalp ve damar hastalıkları riskini azalttığını televizyonda Türk Kardiyoloji Derneği’nin hazırladığı eğitici görüntüler söylüyor. Görüntülerdeki siteyi ben ziyaret ettim. Sitede kalp sağlığıyla ilgili bilgilere ulaşırken, kalp için sağlıklı yemek tarifleri de bulunuyor.

Yaş ilerledikçe metabolizma daha da yavaşlıyor. Günde alınması gereken kalori miktarını da aşınca ve de hiç spor yapmayıp az hareket edince şişmanlar ordusu şeklinde sokaklara dökülüyor hanımlarımız ve kötü bir görüntü oluşuyor yollarda.
Sonra da eşlerini çıtırlarla dolu işyerlerine gönül rahatlığıyla gönderiyorlar !! :s

Son olarak diyeceğim şu ki; önce sağlık için, sonrada aynaya baktığınızda özgüveninizin size yeniden gülümsediğini görmek için sağlıklı beslenme ve her gün bol hareket hanımlar ve beyler :)



Tarifim;

Malzemeler:

  • 500 gr.kelebek makarna
  • 6 parça şinitzellik tavuk göğsü
  • 1/2 paket pane harcı
  • 1 yumurta
  • 1 adet havuç
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 küçük kutu mısır
  • Mayonez (az yada çok size kalmış)

Yapılışı:

  1. Makarnayı 7-8 dakika kadar tuzlu suda haşlayıp süzün.
  2. Tavuk göğüslerini çırpılmış yumurtaya ve pane harcına bulayıp kızartın.
  3. Havuçları rendeleyin ve geniş bir kapta makarna, havuç, mısır ve dereotounu biraz mayonezle karıştırın.
  4. Bu karışımı salata tabağına boşalttıktan sonra jülyen doğradığınız tavukları üzerine dökün ve servis edin.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

tarif harika gözüküyor ellerine saglık.şişmanlık konusunda söylediklerine aynen katılıyorum.herşeyden önemlisi sağlıklı olmak için obeziteye savaş açmalıyız.

kesmeşeker dedi ki...

Eylemcim,
Yakabileceği kadar yemek yerse insan sorun kalmaz diye düşünüyorum.Çünkü geri kalan hep depolanıyor.O fazlalığıda ancak spor yaparsa yakabiliriz.
Evet obezlik her açıdan kötü bir şey.

Unknown dedi ki...

Her şeyden yemeli ama porsiyonlar küçük olacak ve de yürüyeceğiz bu kadar ,sevgiler

ella dedi ki...

kadınlarda kalça bölgesi kilosu sorun olmayabilir ama karın bölgesinde fazla kilo olması bir sürü hastalığa sebep olabiliyor. tek çözümü az yemek bence. az yemek ve mümkün olduğunca hareket etmek. yaptığınız salatada harika görünüyor bu arada. yemede yanında yat misali :))