23 Ekim 2008 Perşembe

Bisküvili Pasta

Komik Anlar :D
İnsanın hayatında bazı anlar vardır.Hatırladıkça güldüğü, anımsadıkça kızardığı :)))
Geçenlerde benim başıma her ikisinide içeren bir şey geldi. Yazarken hala gülmekte ve kızarmaktayım :D Sizinlede paylaşayım dedim. Gününüz neşelensin :p
Biliyorsunuz, müzik dinlemeyi seven biriyim.Özellikle iş çıkışı kulaklıkları takıp ruhen beslenmeye bayılırım. Yine öyle bir iş çıkışında, kulaklıklarımı taktım, cep telefonumdan radyomu açtım.Otobüs durağına doğru yürümeye başladım.Bu arada şunu belirtmeliyim; müziği yeni aldığım cep telefonumdan dinlemekteyim.Telefonumun özelliklerine de henüz yabancıyım.Aynı zamanda sol kulağımda, ani işitme kaybı rahatsızlığı geçirdiği için az duyar.Kanalları değiştirirken farkettim ki ses çooook çok derinden geliyor.Alla alla ne oldu buna, kanalları mı çekmiyor, yoksa benim kulakta mı sorun var diye düşünürken kulaklığı bir çıkarttımki "mamma miaaaaaa". Etrafa canlı yayın yapıyorum.Telefonun konumu son ses hoparlörde kalmış mı? Radyo kanalında da "saaallaaaa saaalllaaaa gül memeler çaaağlaaasııın" çıkmamış mı? Düşünün halimi.Düşünmeyin ben anlatayım; tamamen şokta, şaşkın, kızarmış hatta morarmış bir surata, paniklemiş,kilitlenmiş durumdaki ellere sahibim o dakikalarda. Beynim bir beş saniye kadar durdu, kafamı yerden kaldıramadım.Çünkü laf atmaya meyilli erkek müsvettelerine bir malzemeyim ve etrafta onlardan o kadar çok var ki, onlara davetiye çıkarmış durumdayım. O sırada gökten bir melek indi ve beni bu durumdan kurtardı demek isterdim ama buna benzer bir şey oldu. Bir taksi yanımda beliriverdi. Kendimi arka koltuğa nasıl attığımı hatırlamıyorum. Yemin ederim adrenalin yükselmesinden mideme ağrı girdi. Sonra düşündüm. Bu, bir toplum içinde yaşama bilinci bizi nasıl sarıp sarmalamış. Her an, rezil olma, yargılanma gibi korkularla bir arada yaşıyoruz.Ve bu bilinç, birçoğumuzu dizginliyor, frenliyor ve bir çizgiye oturtuyor.
Benim cep telefonuyla böyle komik anılarım çoktur.Bir gün de cep telefonumu Taksim meydanındaki çiçekçilerin orada düşürdüğümü sanıp çiçeklere doğru yürümüş,onlara doğru eğilmiş ve telefonumun sesinin çantadan geldiğini eğildiğim sırada kulağımın çantaya yapışmasıyla anlamıştım. Ama her bölmesini aramıştım çantanın yoktu. Aradığında bazı şeyler inadına bulunmak istemiyor işte.Ne yapayım? O çiçekçilerin önünden her geçtiğimde hatırlar, gülerim.
Son zamanlarda Mustafa Sandal'ın oynadığı muhabbet kart reklamlarına çok gülüyordum.Hani şu elinde cep telefonuyla kızları tavlamak için konuşup hava atmaya çalıştığı ama telefonun aniden çalmasıyla morardığı reklam. Eeeee ne demişler gülme komşuna gelir başına :DDDD

Bir çoğunuz biliyordur ve denemiştir bu pastayı. Denemeyenler için içi fındıklı, üstüde çikolatalı olarak tekrar denemelerini tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

  • 2 paket pötibör bisküvi (çifte kavrulmuş)
  • 1 paket kakaolu puding
  • 750 ml.süt
  • 1 su bardağı fındık (dövülmüş)
  • 1 paket bitter çikolata (40 gr.)
  • 1 paket sütlü çikolata (40 gr.)

Yapılışı:

  1. Sütle pudingi pişirin.(Ben puding pişerken içine bir kaç madlen çikolata attım, çikolata tadı daha hissedilir olsun diye)
  2. Pastayı yapacağınız kabın altına biraz puding yayın.
  3. Üzerine bisküvileri dizin.Sonra tekrar puding yayın.
  4. Dövülmüş fındık serpip kat kat bu şekilde dizin.
  5. En üste yine puding yayıp biraz soğuduktan sonra rendelediğiniz çikolatalarla süsleyin.
  6. Buzdolabında biraz bekletip servis edin.

7 yorum:

Hansa dedi ki...

Ay çok güldüm yaa...
Olur böyle vakalar aldırmayın...
Ayrıca mustinin reklama bizde çok gülüyoruz kızımla...
Elinize sağlık.
sevgiler.

kesmeşeker dedi ki...

Hansacım,
İnanki o an gülemiyorsun.Sonradan komikleşiyor olay.Yani üstünden biraz zaman geçince.
Teşekkür ederim, sanada sevgiler :D

leyya dedi ki...

şu posttaki resimle bu durumu bağdaştırınca acayip komik bi durum çıkıyor ortaya.e ne denir ki geçmiş zaman geçmiş olsun)))

leyya dedi ki...

aslında müziğin sesine gelmiştim ben baktım bisküvili pasta da varmış))elinize sağlık.telinizede))))

kesmeşeker dedi ki...

Teşekkür ederim Leyya,
Beğenmene sevindim :D

FİLİZ dedi ki...

PINARCIM,ÖNCELİKLE SENİ TAKDİR EDİYORUM BU KADARİŞ,GÜÇ ARASINDA BU KADAR GÜZEL ŞEYLER HAZIRLAYIP VAKİT AYIRABİLİYORSUN.TARİFLERİNE VE YAZILARINA BAYILIYORUM.ÇOK DOĞAL VE SAMİMİ.KESİNLİKLE ÇOK LEZZETLİ VE PRATİK BİR TARİF OLDUGU KESİN.HAFTA SONU MUTLAKA YAPICAM.ELLERİNE SAĞLIK.
SENİ KOCAMAN ÖPÜYORUM:))))))))
SEVGİLERİMLE FİLİZ....

kesmeşeker dedi ki...

Filizcim,
Teşekkür ederim canım
Beğenmene sevindim.
Öpüyorum seni :D