16 Aralık 2008 Salı

Karides Güveç

Özellikle çalışanlara doping gibi gelen bayram tatili bir solukta bitiverdi. Ne iyi oluyor böyle 1 haftalık aralar :) Kendine geliyor insan.
Hep diyorum, 7 günlük haftanın 4 günü çalışılsa diğer 3 günü bize kalsa diye.Herkes o dört günde işlerini halledebilse diğer günlerde gezse-tozsa, hobileriyle uğraşsa, kendine, dostlarına ailesine daha fazla vakit ayırabilse. Bir yasa çıksa mesela ; nasıl Pazarları çalışma günü dışındaysa, Cuma ve Cumartesi de buna dahil olsa. Süper olur yemin ederim. Tabi işkolikler bana küfrediyorlardır şimdi :)

Efendim, yolculuğumuz Yenikapı-Bandırma arabalı feribotuyla başladı.Hiç sıkılmadık, çünkü yol boyunca iki dizikolik karı-koca olarak laptopta dizi seyrettik.
Sonra bir baktık Bandırma’dayız.Zaten 3.5 saat kadar sonra Karşıyaka’ya varıyorsun.Tabi biz yine yol çabuk bitsin diye aramızda kelime oyunu oynadık.Çok eğlenceli, size de tavsiye ediyorum. Bir kelime söylüyorsun, diğer oyuncu söylenen kelimenin son harfiyle başka bir kelime söylüyor.Biz bunu sonra İngilizce sözcük bulmaya kadar götürdük ki, o daha keyifli ve eğitici oldu.

Bayramda Karşıyaka’nın havası bahar havası gibiydi. Sadece bir gece yağmur yağdı.
Sabah yine günlük güneşlikti. Her tatil olduğu gibi benim iştahım açıldı, doğanın ve kurban bayramının bize verdiği bütün nimetlerden faydalandım. Sabahları Nutellayla can ciğer kuzu sarması oldum. Akşam dolmalarla halay çektim :p

Yine Karşıyaka’nın eski kitap satan dükkanlarının tozunu ve kokusunu yuttum. Gevreğini dişleyerek sahilinde tur attım. Alışveriş yapıp fotoğraflar çektim.

Arog ve Madagascar’ı Karşıyaka’da izlemek nasip oldu.Her iki filmin yorumları aşağıda. Ama şunu söyleyeyim; doğru zamanda vizyona film çıkarmak diye buna derim. Bayramda İzmir nüfusu sinemada kuyruktaydı.Eminim İstanbul’da da durum farklı değildi.

Dönüş yolculuğumuz da sıkıntılı geçmedi.Taki İstanbul sınırlarından içeri girene kadar. Şehirlerarası yolculukta çok rahat olan ben, trafiğe girince sinir küpü oldum.
Bir de Yalova’da yemek molası verdik. Köfteci Mustafa’da İznik köftesi yedik. O kadar lezzetli ve ekonomik olmasına şaşırdık.Oralara giderseniz bir uğrayın derim.

Bayram tatili özeti bu dostlar ! Sonrası biraz griple boğuşmayla geçiyor.Bu grip birde insana sebze çorbası kıvamında karmakarışık rüyalar gördürüyor. Mesela bu sabah gördüğüm rüyada işyerindeyim ve hiç hoşlanmadığım biri bana sipariş veriyor, ama nasıl güleryüzlü ve iyi niyetli davranıyor bana sanki içinden nur, ağzından bal damlıyor. Daha sonra Özgü Namal giriyor içeri benle bir tatlı muhabbete giriyor. Kanki olmuşuz haberim yok :P Finalde şirketi bir grup basıyor, cemaat desem daha doğru. Tanımadığım birini öyle bir dövüyor ki kimse müdahale etmiyor. Ben sinir olmuş bir şekilde neden diye hayıflanırken adamla göz göze geliyoruz.Elinde bir bıçak var ve bana doğru yaklaşıyor. Ben uyanmak istiyorum veeeeeeee .........
Uyanıyorum. Böyle olur ya rüyanın en gerilimli anında otomatik pilot devreye girer.Sen gerçek dünyaya geri dönüverirsin.
“Welcome to the real world”
Hayır içtiğim hap ne kırmızı ne de maviydi :p Bildiğin Tylolhottu ;)

Neyse, yemeğimize dönelim;
Bu arada şu “Yemekteyiz” yarışmasını hiç seyrettiniz mi? Allahım herkes mi gurme olmuş, ya da artist olma derdinde ? Bir kamera insana neler yaptırıyor ve söyletiyor.İnanılmaz !

Malzemeler (5 kişilik)

  • (1 kutu) 500 gr. dondurulmuş karides
  • 400 gr.mantar
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • ½ yemek kaşığı domates salçası
  • ½ çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz ,karabiber,kırmızıbiber,kekik
  • 5 adet toprak pişirme kabı

    Yapılışı:
  1. Öncelikle karideslerinizi çözdürüp sudan geçirin.
  2. Mantarlarınızı iyice yıkayıp temizledikten sonra bıçak sırtı kalınlığında dilimleyin.Üzerine biraz limon suyu sıkıp karıştırın ki kararmasınlar.
  3. Bir tavada küp küp doğradığınız soğanları ve ince ince doğradığınız biberleri sıvıyağda soteleyin.
  4. Minik minik doğradığınız sarımsakları da ilave edin.
  5. Mantarları da katıp suyunu çekmesini bekleyin.
  6. Küp küp kestiğiniz domatesleri ve yarım yemek kaşığı domates salçasınıda ilave edin.
  7. Karidesleri katıp hafifçe karıştırın.
  8. En son tuz ve baharatlarını katıp karıştırdıktan sonra ocağı kapatın.
  9. Toprak kaplara eşit şekilde dağıtın ve rendelediğiniz kaşar peyniriyle kapların üzerini kapatın.
  10. 180 derecede fırında kaşarlar eriyip nar gibi kızarana kadar pişirin ve sıcak servis edin.

4 yorum:

Fatma Dinç dedi ki...

ellerine sağlık canım...ben aldım karides beceremedim tadını beyenmedim buzlukta öylece bekletiyordum ono bu tarifle pişireyim... arkadaşım iyiki varsınız işte ne yapayım derken fikir aldım ve değişik tarif...sevgiler

kesmeşeker dedi ki...

Fatıcım,
Bir dene çok beğeneceksin bu yemeği.
Bu arada senin ahşap üzerine yaptığın çalışmaların da çok hoş:)
Seninde ellerine sağlık :)

öykü dedi ki...

mmmmmmmmm :)) karides güveçe bayılrım.nefıs gorunuyor

elınıze saglık

kesmeşeker dedi ki...

Teşekkür ederim Öykü,
Beğenmene sevindim.