18 Haziran 2008 Çarşamba

Minik Mayalı Poğaçalar (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25)

Tatil planları
Önümüzdeki Cumartesi sabahı Karşıyaka yollarındayız. Kuzenimizin 21 Haziran’daki düğünü nedeniyle yıllık iznimizin 1 haftasını önümüzdeki hafta kullanacağız kısmetse.Düğünü yapıp sonra ver elini kum, deniz, güneş :D
Yupppiii !!!! :)))))))))))))))

Geçen hafta sonu tatil öncesi son hafta sonum diye bir koşturmaca yaşadım sormayın.Cumartesi günü eksiklerimi tamamladım ama ayaklarıma kara sular indi:p Ben de ödüllendirdim kerataları şık bir ayakkabıyla :D
Pazar günü de kuaför işimi hallettim.Kapalı mekanlarda sigara içilmemesi ne kadar güzel oldu. Bunu bir kere daha anladım.”Ya sigara içenlerin hakları ne olacak?” diye konuşanlar hiç kusura bakmasın. İçmeyenleri zehirlemeyeceğin bir mekanda içebilirsin sigaranı. Kanserin artık bir numaralı ölüm nedeni olduğu dünyamızda “hak” öncelikle insanoğluna zarar vermezsen kazanılır.Hiç sigara içmemiş biri gibi konuşuyorum belki ama zamanında ben de içtim bu mereti.Sonra dedim ki kendime bu ot parçacıkları neden bana hükmediyor? Ben ona hükmedeyim.Beni esir ettiğini düşünüyor ama ben iradeli ve azimli biriysem bu cansız nesne beni ele geçirmemeli. İlk günler biraz zor oldu.Sanki sevgilim beni terk etmiş gibi bir boşluk yaşadım.Ama artık ona hükmedebiliyorum.Benimle sonsuza kadar dans etmek istese de ben ayağına basıp gönderiyorum.

Bir hediye, verileni ve vereni ne kadar mutlu edebiliyor.Pazar günü babam ve bana olduğu gibi.Bütün babaların geçmiş babalar günü kutlu olsun :D

Pazar günkü Türkiye maçının heyecanı da müthişti. Umarım Cuma günü de Hırvatistan karşısında başarılı olup yarı finale çıkabilirler.Maçı seyredebilmek için Cuma gecesi yola çıkmaktan vazgeçip sabaha erteledik feribot biletlerini.Hem gündüz etrafı daha net görerek yapılan araba yolculuklarını daha çok seviyorum.

Bavulu indirdim şimdiden.Aklıma geleni koyuyorum içine.Son güne bırakınca zor oluyor.Bir de liste yapma huyum vardır benim.Unutmayayım diye her şeyi listelerim.Yolda kolunda alışveriş torbalarıyla hem yürümeye çalışıp hem de elindeki küçük bloknotundaki yazılara çizgi çekmeye çalışan birini görürseniz o benim :DD
Madde madde her şeyi yazarım.Bir çok yazımdan da anlamışsınızdır zaten bu huyumu.Çok işe yaradığını söyleyebilirim.Her şey zamanından önce planlanmış ve rayına girmiş oluyor böylece.Beni çok rahatlattığı ve o son gün içimde bir huzurla evden çıkabilmemi sağladığı bir gerçek.

Bir sürü kitap aldım.Hani bir aralar Elif Şafak’ın bütün kitaplarını okumayı düşündüğümü söylemiştim ya.İki kitabını aldım. “Mahrem” ve “Araf”.Soner Yalçın’ın son kitabı “Siz Kimi Kandırıyorsunuz?” u da aldım.Daha ilk sayfalarından ilgimi çeken bir kitap oldu.Okuduktan sonra yorumlarımı paylaşırım.

Müziksiz yapamadığımı biliyorsunuz.Yolculuk müziklerimizide eşim hazırladı.Yerli-yabancı,genelde eski parçalardan oluşan birer cd doldurdu.Eskiler daha bir güzeldi gibi geliyor bana.Nostaljik bir seyahat olacak.

Bu arada bugün eşimin doğum günü.
Onu buradan da kutlamak istiyorum. Bana her konuda verdiği desteği, her an hissettirdiği sevgisi ve o güleryüzü için çok teşekkür ediyorum.Nice yıllara Azemciğim !!!


Sevgili Hülya beni Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğine davet etmişti.Ben de buradan ona sevgilerimi göndererek bu tarifi yayınlıyorum.

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 3.5 su bardağı un (elenmiş)
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 1 paket kuru maya veya 80 gr.yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Ayrıca oklavayla açılan hamurların arasına sürmek için tereyağı

İçi için:

  • Beyaz peynir,maydonoz karışımı veya sizin zevkinize göre patatesli veya kıymalıda olabilir.

Üzeri için:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu veya susam

Yapılışı:

Hamur malzemelerini yoğurup eşit olarak sekiz parçaya bölün.Hepsini pasta tabağı büyüklüğünde oklavayla açın ve aralarına tereyağı sürün.Sonra beklemeden açtığınız hamurları servis tabağı büyüklüğüne gelecek şekilde açıp sigara böreği saracakmış gibi kesin.Geniş kısma peynirli harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.Fırın tepsinize pişirme kağıdı serip poğaçaları dizin.Fırına vermeden 40 dakika kadar mayalanmalarını bekleyin.Sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.

10 yorum:

HÜLYA dedi ki...

Minik mayalı poğaça Tarifin yayında canım.. Ellerine sağlık. Etkinlik ayın 22 sine kadar sürüyor bu süre zarfında istediğin kadar tarif gönderebilirsin. Sevgilerimi ve teşekkürlerimi bırakıyorum.Kabul buyur olurmu. Sevgiyle kal.

Ayrıca sende; sunumuna özen göstererek hazırladığın, leziz ikramlarının PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ dergisinde yer almasını istiyorsan porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsin.
Bunun için yapman gereken tekşey; adını, sitenin adresini, dergide yer almasını istediğin tarifinin adını ve link adresini yazarak göndermen yeterli olacaktır.
Örnek
isim: SEVİL SAHİN
site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com
Tarif : SALATA YARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/2008/05/ite-salata-yarimamiz

kesmeşeker dedi ki...

Hülyacım, etkinliğe katıldığım için ben de mutlu oldum.
Davetin için tekrar teşekkürler :D

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 25. Ev sahibemiz olan HÜLYANIN MUTFAGI arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

Adsız dedi ki...

merhaba poğaçalarn çok güzel olmuş ellerine sağlık...iyi tatiller ve de inşAllah çok güzel zaman geçirirsin..sevgiler..

kesmeşeker dedi ki...

Merhabalar Sevil,
Beni davet ettiğiniz için ben teşekkür ederim.
Umarım başka etkinliklerde de katkım olur :)

Yosunbuka merhaba,
İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum.Tatilin kötüsü olmaz derler umarım iyi bir tatil geçiririm.
Sana da sevgiler :D

Kızıl dedi ki...

Merhaba Pınarcık, poğaçaların kesinlikle çok hoş gözüküyor.. Sıcak dolayısı ile bir şey yiyemedğim halde, rahatlıkla mideme indirirdim şimdi elimde olsalardı:)) Seyahatinin güzel geçmesini diliyorum.
Ayrıca sevgili eşinin de doğum günü kutlu olsun, Tanrı uzuuunnn uzun ve de sağlıklı yıllar nasip etsin sizlere. Bende cumartesi çıkıyorum bir yerlere, 15 gün olmayacağım. Sanırım iyi gelecek bana da.

Görüşmek üzere canım. İyi dinlenceler olsun. Sevgilerimle...

kesmeşeker dedi ki...

Pandoracım,
Haklısın sıcakta bir şey yenmiyor, sadece bol bol sıvı tüketiliyor.
Ben de bu poğaçaları 3 hafta önce gittiğimiz piknik için yapmıştım.Kahvaltıda çayla beraber o temiz havada çerez gibi öyle güzel gitti ki :D
Eşimle ve seyahatimle ilgili iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.
İkimizde kaçıyoruz desene.Sana da iyi bir tatil yapıp bol enerji toplamanı diliyorum.
Dönünce görüşürüz.Sevgiler :D

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyorlar, ellerine saglik canim. Sevgiler.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Tatilde misin şu an?
Eşinin doğum gününü kutlarım.Azem nick mi,adı mı?Anlamı ne:)

ben de notlar alır her yaptığımı silerim,iyi oluyor:)

Minik poğaçalar tam yollukmuş:)
Öperim

kesmeşeker dedi ki...

Sanem,
Teşekkürler canım,yeni döndüm,
benden de sana sevgiler :)

Huriye,
Katılmaya çalışırım, davetin için çok teşekkür ederim :)

Biyocum,
Evet, 1 haftadır tatildeydim,yeni döndüm. Azem, eşimin ismi, anlamını bilmiyorum.Bir ara Recep Hilmi yazarsa öğreneceğim.
Bende seni öptüm :)