24 Kasım 2008 Pazartesi

Çin Usulü Tavuk

Over and over …

Yaşamımız boyunca bir çok yemek çeşidi dener, bir sürü film seyreder, bir dolu kitap okur, keyif aldığımız bir dolu şey yaparız öyle değil mi?
Ama bu yaptıklarımız arasında bizim için özel olanları tekrarlamaktan, yeniden yapmaktan hiç sıkılmayız. Ben de bıkmadan yinelediğim bazılarını, yazıp paylaşmak istedim bugün.

Yumurtalı Patates (her gün yesem bıkmam, patatesin her çeşidini severim, ama bu hali benim için hep ilk sırada gelir)
Lost (Tüm zamanların en iyi dizisiiii, öyle diyor ya reklamında TNT’de, her bölüm
ünü defalarca izlesem sıkılmaaaam :))
Siyah ( Bir çok kişinin ve benimde vazgeçemediğim tek renk, insanı zayıf gösteren bir renk var mı başka ??)
Brave Heart ( Bir numaralı filmim. Televizyonda hiç sevmediğim Türkçe dublajlı haliyle bile görsem yine de seyrediyorum.)
Haşmet Babaoğlu ( Köşe yazılarını kesip biriktirdiğim ve tekrar tekrar okuduğum tek yazar)
Sil Baştan – Şebnem Ferah ( Her şarkısını severim, bu şarkısını daha bir fazla severim)
You’re Beautiful-James Blunt (Dinlemekten bıkmadan her sabah bu şarkıyla uyanıyorum :))
Cem Yılmaz (Şovuna bir çok kez gittiğim halde, bazen aynı hikayelerini defalarca dinlediğim halde yine de gitmekten vazgeçemiyorum.)
Koyu kırmızı oje ( Bütün ojeler arasında tek geçiyorum.)
Cafe Crown-fındıklı ( Her gün muhakkak bir tane tüketiyorum. Selüliti kim takar? :p)
Camel ortopedik spor ayakkabım (Saatlerce yürü, bana mısın demez, ayaklarımın can dostudur, ayakkabılarım arasında en çok giydiğimdir kendüsü :))
D & R (Büyük alışveriş merkezlerine her gittiğimde uğramadan çıkmadığım tek dükkan J)
Jean Christophe Grange (Kitaplarını tekrar tekrar okuyabileceğim yazarlardan. Birkaç tane daha var tabi, ama ilk o geldi aklıma onu yazdım)
Avşa (Benim için anlamı olan bir ada. O yüzden ömrümün sonuna kadar gitmekten vazgeçemem herhalde.)
Ajandam ( Hoşlandığım sözleri, anlamlı bulduğum cümleleri ajandama sürekli yazacağım sanırım)
Tabu ( playstation ve bilumum bilgisayar oyunları hiç bana göre değil, keyif aldığım ve tekrar tekrar oynamaktan hoşlandığım bir oyun varsa oda tabudur)
Blog (Bu alemde bir seneyi doldurdum, şimdiye kadar o kadar blog yazısı okudum ki, sayısız kitap okumuş gibiyim. Okumaya devam :))
Yemek yapmak ( Herkes yapabilir, ama önemli olan içten gelerek, sevgiyle yapmaktır, hem de defalarca :))

Tarifim :

Malzemeler:

  • 600 gr. kemiği çıkartılmış tavuk budu
  • 2 adet çarliston kırmızı biber
  • 2 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 küçük kutu mısır
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • tuz

Yapılışı:

  1. Tavukları 1 çay bardağı sütle üzerleri kızarana kadar soteleyip pişirin.
  2. Ayrı bir tavada halka halka doğradığınız soğanları ve biberleri yarım çay bardağı sıvıyağda soteleyin.
  3. Pişen tavukları biber ve soğanlarla harmanlayıp içine mısırlarıda katın.
  4. İki dakika daha karıştırıp ocağın altını kapatın.
  5. Tuz ve baharatlarını ilave ettikten sonra servis edin.

Not: Arzu ederseniz bu yemeğe soya filizide ilave edebilirsiniz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Çin usulü deyince... Benim favorilerim arasında tatlı ekşili tavuk da oldukça üst sıralarda yer alır. Karnım acıktı galiba:)

kesmeşeker dedi ki...

Ekin merhaba,
Tavukla yapılan her türlü yemeğe ben de bayılırım.
Hem tatlı hem ekşili tavuk daha önce hiç yemedim. Denemek ve tatmak isterim doğrusu :))

Hansa dedi ki...

VAzgecemediklerin hoşuma gittii.
Tavukda hoşuma gitti.
sevgiler.
Eline sağlık.

Kızıl dedi ki...

Sil baştan, tabu, avşa adası, kırmızı oje ve Cwm yılmaz asla vaz geçemediklerimin arasındadır Sevgili Pınar. Bu arada Çin usulü tavuk yemeğini de şimdi yaptım akşama inşallah afiyetle yiyeceğiz. Paylaşım için teşekkür ediyorum, sevgiler...

kesmeşeker dedi ki...

Teşekkür ederim Hansa,
Sana da sevgiler

Pandoracım,
Ortak noktalarımız çok anlaşılan:)
Yemek afiyet olmuştur umarım :)