3 Ocak 2008 Perşembe

İtalyan Salatası

2008 yılına girdiiiik.Öyle halay çekerek, çığlıklar atarak değil ama girdik :) Böyle günlerde pek kalabalığa girmeyi tercih etmediğimizden evimizde daha sakin bir yılbaşı akşamı geçirdik. Önce güzel bir akşam yemeği sonra abur cubur yiyerek, pastayla şampanya içerek kutladık yeni yılı. Bir de son günlerin çok popüler yarışması “var mısın?yok musun?” u seyrettik. Biz pek televizyon programı seyreden bir aile değiliz aslında. Televizyonu dvd aracı olarak kullanıyoruz ,hani bilgisayar monitörsüz olamaz ya onun gibi. Televizyon ekranı bizim için sevdiğimiz yabancı dizilerin, filmlerin ve playstation oyunlarının platformu gibi.Ama bu yarışma bizi de öyle bir sardı ki. Bilgi yarışması olmadığı halde bizi ekrana bağladı.Sadece şans yarışıyor burada ve şansın yaver giderse ve çok fazla riske girmezsen elle tutulur bir miktar parayla ayrılabiliyorsun.Risk alacağım dersende avucunu yalayıp dönme ihtimalin yüksek. Aslında bana göre yarışmanın bu kadar tutulmasının sebebi bolca salgılanan adrenalin.Kutular açılırkenki o gerilim,heyecan ve merak izlettiriyor yarışmayı. Bizde öyle kaptırmışız ki kendimizi numara falan yazıyoruz kağıtlara.Geçen gün imkansızı başararak ilk beş numarada bütün büyük rakamları bularak literatüre geçtiğimi söyleyeyim :).Neyse eğleniyoruz işte kendimizce.Bize oyun gibi geliyor.Hala büyümedik sanırım :)

Bir de yılbaşı gecesiyle ilgili söylemeden geçemeyeceğim bir nokta daha var.Geçen yılbaşı olduğu gibi bu sene de Taksim de 2007 yılı taciz bayrağını, 2008 yılına taşıyan magandaların, yeni seneye dünyaya rezil olmuş olarak girmemize sebep olan bu insandışı yaratıkların sadece ve sadece 57-ytl. ödeyerek serbest bırakılmalarını "üstüne de para ödeseydiniz" diyerek kınıyor, ve hayvanat bahçelerine sesleniyorum "nesli bir türlü tükenemeyen hayvanlarınıza sahip çıkın!!özellikle yılbaşlarında :(("

İşte yılbaşı gecesi için yaptığım bir salata ya da meze tarifi size;
Malzemeler:

  • 1 adet konserve garnitür
  • 3 adet kokteyl sosis
  • 6 adet salam
  • 5 adet kornişon turşu
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:
Salamları şeritler halinde kesin.Sosisleri ve kornişonları dilim dilim doğrayın.Garnitürü yıkayıp süzün.Hepsini bir kapta harmanlayıp mayonez ve yoğurduda ekleyip karıştırın. İşte bu kadaarr!
Afiyet, bal şeker olsun :)



8 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Ablacım İtalyan Salatası yaparsın da bana niye haber vermezsin ya :) Şunun şurasında İtalyan dili ve Edebiyatı okuyoruz :)

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Pirinç salatası tariflerin var mı şekercim?
Arşive mi bakayım acaba tembellik ettim sordum ama.

Recep Hilmi'nin yorumuna hâla gülüyorum.Ahh ah yeni nesil :)

kesmeşeker dedi ki...

Recep Hilmi pardon, bilseydim önceden mesaj atardım sana :))
Biyocum,senin için siteye koyacağım söz :) ama acilse mailine atıyorum :))

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İtalyan Makarnası'da var mı arşivinizde?

kesmeşeker dedi ki...

Yakında fettucine yapar, koyarım siteye :)))))))))

kesmeşeker dedi ki...

Yakında fettucine yapar, koyarım siteye :)))))))))

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Fettucine de biliyoruz maşallah yani :)

Conosci l'italiano? :)

Mutfaknotlari dedi ki...

iyi haftalar şeker
bu hafta nefis un kurabiyeleri yarışıyor .kazanana selva sepetimiz var
mutlaka beklerim sevgiler

adres melissa2.blogcu.com