29 Nisan 2008 Salı

Kıyma Soslu Makarna

Malzemeler:
  • 500 gr.kelebek makarna
  • 200 gr.kıyma
  • 1 adet soğan (küp küp kesilmiş)
  • 2-3 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 4 adet domates (rendelenmiş)
  • Yarım demet maydonoz
  • Tuz, karabiber, acı toz kırmızızı biber
Yapılışı:

Makarnaları haşlayıp süzün. Sos tencerenizde tereyağda kıymayı kavurun.Sonra soğanları ve sarımsakları katıp soteleyin. Rendelenmiş domatesleri koyup biraz pişirin.Tuz, karabiber ve kırmızı biberi katın.En son altını kapatıp kıydığınız maydonozları ilave edip karıştırın. Süzdüğünüz makarnalarla karıştırıp servis edin.

Not: Bu sosun içine mantarda katabilirsiniz.Birde kelebek makarnayı iri boy ve italyan markadan seçerseniz daha lezzetli olur:D

2 yorum:

Dikkat!! Biyo Var ! dedi ki...

Makarna olsun da neyle olursa olsun.Ama evdekilerin "sade domates soslu yada peynirli"tercihlerine inat, kıymalı makarnaya olan aşkım hiç bitmeyecek.
Spagettiye ölürüm ama kıymalıyı ona yakıştıramam.Kelebek kıymayı en iyi taşıyan türü gibi.Ne dersin Pınar?

kesmeşeker dedi ki...

Evet aynı fikirdeyim seninle.Birde bu kelebeklerin biraz daha iri ve İtalyan marka olanları var.Sanki hamurunun lezzeti bir başka güzel.Ondan bulunca hemen kapıyorum markette ve hemen kıymalı yapıyorum :D