3 Nisan 2008 Perşembe

Patlıcan Kebabı

Biliyorsunuz türümüz varolduğundan beri “merak” insanoğlunun bir parçası olmuştur :))
Bu yüzden bende bir insanoğlu olarak sormak istediğim ve merak ettiklerimi sizlerle paylaşacağım.
MERAK EDİYORUM!!!!!!!
1.Bu türban konusu daha ne kadar uzayacak? Daha ne kadar Türkiye’nin binbir tane sorunu varken hala bunu tartışıyor olacağız?
2.Demokrasi, demokrasi diye yırtınanların laikliğin demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğundan niye haberleri yok?
3.Küçücük masum çocukları istismar eden hayvanların haberleri ne zaman son bulacak?Ve biz
bu adi, insandışı yaratıklardan nasıl kurtulacağız?
4.Televizyonlarda aynı fabrikadan çıkmış gibi botokslu, şişmiş, birbirinin aynısı yüzlerin önümüze sunulmasından ne zaman vazgeçilecek?
5.Türkiye’ye geri kalmış ülke muamelesi yapılmasından (geçenlerde ülkemize gelen ve ne yidüğü belirsiz Paris Hilton’un-ben sizi böyle bilmiyordum demesi mesela) ne zaman vazgeçilecek?
6.Bir çok para edecek kaynağa mevcut olan ülkemiz bu kaynaklara neden sahip çıkmaz ve belkide çok zengin bir ülke olabilecekken bunu başaramaz? (Örnek: Türkiye bor madeni çıkan dünya ülkeleri arasında birinci sıradadır)
7.Ülkemize olimpiyatların yapılacağı ülke onayını vermemekten, üstüne üstlük bir EXPO’yu bile çok görmekten ne zaman vazgeçecekler?
8.Neden bir çok ülkede sevilmeyen bir ırkız? Müslüman olmamız ve Osmanlı torunları olmamız sevilmememiz için sebep mi?
9.Bas bas küresel ısınmadan dolayı dünyamız elden gidiyor dendiği halde hala hiçbir şey olmayacakmış gibi neden fuzuli enerji tüketmeye ve ormanlarımızı yakmaya devam ediyoruz?
10.Onun sayesinde bu milliyete ve hürriyete kavuştukları halde hala Atatürk’ü yerden yere vurmaya çalışanların hiç mi vicdanı sızlamaz?
11.Yurtdışına çıkmak için her mevsim uygun fiyata turlar varken, neden kendi ülkemizin güzel tatil mekanlarında bu imkanlardan sadece bahar aylarında faydalanabiliyoruz?

Dahada uzatabilirdim bu listeyi ama gerek yok. Çünkü yeterince açık ve net aslında.Bir şeyler yapılması gerekli, ama yapılmıyor, her şey oluruna bırakılıyor bu ülkede.Kaybedilenler gözardı edilip, teslim olunuyor çaresizce.
Yazık! Aslında milletimiz çok daha iyi şeylere layık :(




İşte tarifim; bostan kebabının bostan patlıcanı değilde karnıyarık yaptığımız patlıcanla yapılmış hali. Tadında hiç fark yok.Süper, tam misafirler için hazırlanabilecek bir yemek.

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 500 gr.kuşbaşı kuzu eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet sivri biber
  • 4 dilim dil peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • tuz

Yapılışı:

Patlıcanların alacalı soyup karnıyarık yapacak gibi dört tarafından bıçakla yarın.Tuzlu suda biraz bekletip kurulayın.Kızgın yağda kızartın. Ayrı bir tencerede bir kaşık sıvıyağda kuşbaşı kuzu etlerini kavurun.Etler sotelenirken içine yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri ilave edin.Onlarda pişince küp küp kestiğiniz domatesleri ve salçayı katın.Domateslerde pişince 1-2 bardak sıcak su ilave edip kısık ateşte etlerin pişmesini bekleyin.En son baharatları ve tuzu ilave edip fırın kabınıza dizdiğiniz patlıcanların içine etleri doldurun.Üzerlerine dil peyniri dizip 20 dakika kadar 180 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin.


Sıcak servis edin.Afiyet olsun:




4 yorum:

Kızıl dedi ki...

Valla karnım aç, çokta güzel görünüyor ellerine sağlık... Bu arada bir oyun kurdum dahil olurmusun litfennn...

Kırmazsın beni biliyorum :)
Sevgiler

kesmeşeker dedi ki...

Teşekkür ederim,Pandora :D
Oyuna dahil oldum bile :D

Adsız dedi ki...

Ne kadar güzel görünüyor patlican kebabi,görüntüye inanki bayildim,ellerine saglik.Sevgiler.

kesmeşeker dedi ki...

Teşekkür ederim,
Lezzetide çok güzel,denemeni tavsiye ederim Kızılcık şurubu
:)))