10 Temmuz 2008 Perşembe

Baharatlı Tavuk

Kardeşim ve ben
Belki onun erkek, benim kız olmamdan dolayı aynı evin içinde sürtüşmelerimiz çok olmuştur.Benim doğru bildiğimi o yanlış, benim evet dediğime o, hayır derdi çoğu zaman. Ben dışa dönük ve sosyal, o daha çok evcimen bir yapıdaydı.
Buna rağmen genelde iyi anlaşır, birbirimize saygısızca davranmazdık.Tartışmalarımız ve küslüğümüz kibrit alevi gibi akşam yemeğinde istenilen ve uzatılan tuzla son bulurdu.
Uyum sağladığımız, ortak düşündüğümüz konularda vardı elbette.Beraber müzik dinlemeyi, yeni çıkan parçalardan konuşmayı çok severdik.
Erkek kardeşlerin bir misyonu vardır ebeveynlerin gözünde.Bir yere gidileceği zaman özellikle erkek kardeşler, kız kardeş yanında bir bodyguard gibi görülür, başımıza bir bela gelse ona bir süper kahraman gibi kötülerle mücadele etmesi beklenilen bir sorumluluk yüklenir.Sanki dışarı herhangi bir yere gidilirken erkek kardeşimiz yanımızdayken içler daha bir rahat eder. Rahatsız olunacak bir durum gibi gözükebilir dışardan.Ve kafa dengi olmayan, çağ dışı düşünen bir erkek kardeşiniz varsa bu can sıkıcı da olabilir hatta.Ama benim kardeşim öyle olmadı hiçbir zaman.O yüzden birbirimizle dışarı çıkmak sıkıntı değil keyif verirdi bize.Çünkü ne ben onu bir korumacı ya da başımın bekçisi olarak, ne de o beni koruması gereken biri olarak gördü. Bilirdik ki bizim birbirimizden saklayacak bir durumumuz yok, zaten paylaşıyoruz her şeyi.İyi vakit geçirmeye bakardık biz de.
Eşimle tanışmamı sağlayan, buna vesile olan da kadere bak ki kardeşim olmuştur.
Hayatımın önemli adımlarından birini atmam da kardeşimin parmağı vardır.
O askere giderken çok ağlamıştım, aynı evin içinde sürekli dip dibe yaşarken çok zor oluyor tek çocuk kalmak.
Evlenince ben onu tek çocuk bıraktım aynı evin içinde sonra. Ama hayat böyle!
Ben evlenince çok istediği odama yerleşti, şimdi sefasını sürüyor:)
Bir fotoğrafımı gördüm geçen gün odasında, çerçevelemiş koymuş.Çaktırmadım ama hoşuma gitti.
Aramızda çok az yaş farkı olduğu için beraber ve arkadaş gibi büyüdük biz. Birbirimizin hayatlarına etkimiz çok fazladır.
Bilirim ki, her zaman benim yanımda, arkamda olacak.Aynı evde yaşamasakta, ayrı yollara sapsakta kalplerimizde ve beyinlerimizde sonsuza kadar beraber olacağız. Etle tırnağız biz çünkü. Aynı toprağın yan yana yeşeren tohumlarıyız.
Kızkardeş eksikliğime gelince, evet bunun eksikliğinide hissettim ara sıra.Kıyafetlerimi paylaşacağım, geceleri dedikodu :p yapacağım bir de kızkardeşim olsaydı fena olmazdı, ama olsun, belki olsaydı tepişirdik gece gündüz :D Kimbilir :)

Bu baharatlı tavuğu haftalar önce yapmıştım.Mayonezle çıtır çıtır gidiyor. Birde kızarmış patates yanına. Tamamdır.


Malzemeler:


  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • isterseniz kekik
Yapılışı:


Tavuk göğüslerini şerit halinde parmak parmak doğrayın.Tavaya sıvıyağı koyup tavukları sotelemeye başlayın.Tavuklar suyunu salınca 1 çay bardağı süt ilave edin.(Süt, tavuğun o çiğ kokusunu alıyor ve etler daha yumuşak oluyor)Ara sıra karıştırarak tavukların renkleri dönüp kızarmaya başlayınca baharatları ilave edin. Alın size basit ve pratik bir tavuk yemeği. Üzerine kremalı mantarlı sos hazırlayıp dökebilirsiniz. Öylede lezzetli olur.





10 yorum:

zarpandit dedi ki...

az once kızkardesime yarın avm ye gitceğimi soyledğimde gelmem diye gıcıklık yaptı ama erkek kardeşim her değimi yapar belkide ondan gonlumu hos ettim tamam takılırız yarın dedi..

hep erkeklerle daha iyi anlaştım bayanlar yapıma tersmi ne:)

erkek kardeş gibisi yok :)

iii aksamlar canım :)

kesmeşeker dedi ki...

Gökçecim,
Evet kızlar arasında bazen çekememezlik oluyor.Hemcins olduklarından mıdır nedir bir mücadele içine giriyorlar.
Görüşmek üzere :))

Kızıl dedi ki...

Merhaba Pınarcığım, ben geldim. Ne güzel anlatmışsın kardeşin ile olan dialogunu. Biz de iki kardeşiz, bir abim var, iyiki de var. Benden 6 yaş büyük ama hiç hissettirmedi benden büyük oluşunu arkadaş gibi oldu hep, hala da öyle çok şükür. Birbirimize asla kötü bir lafımız hatta aramızda küçük bir tartışma dahi olmadı. Hala onun küçük kız kardeşiyim ben ve hala bana ufaklık diye hitap eder, ismimi kullandığı çok nadirdir. Kardeşlik duygusu saygıyı koruduğun zaman çok başka bir duygu oluyor, hiç de düşünmedim bir kız kardeşim olsaydı diye çünkü onunla herşeyimi paylaşabiliyordum.

Çok güzel bir post olmuş canım, yüreğine sağlık. Sevgiler...

kesmeşeker dedi ki...

Pandoracım hoşgeldiiiiiin:D
Umarım gönlünce bir tatil geçirmişsindir.
İçimden geldi, yazmak istedim.Beğenmene sevindim canım.
Seninde tatil postlarını merakla bekliyorum :)
Dur bir sitene göz atayım.Belkide yazmışsındır.
:DDDDDD

Hansa dedi ki...

Kardeşlik üzerine hoş bir yazı.Çok beğendim.kızkardşelerin hakkını yemeyin nolur onlarda hayatı paylaşmak için bulnumazdır.Tarifleriniz ve siteniz harika izninizle daha kolay takip etmek için eklemek isterim arkadaş listeme.

kesmeşeker dedi ki...

Merhaba Hansa,
Yazımı beğendiğine sevindim.
Kız kardeşlerin hakkını yermiyim hiç.Hatta eksikliğini bile duyarım bazen.
Tabiki listene ekleyebilirsin beni.
Yine beklerim.
Görüşmek üzere:)

zarpandit dedi ki...

ben geldimmmmm :)
valla uykudan çatlıyacagım ama neler oluyor diye bakmadan olmaz:)

kesme şekerim çayımın güzeli öpüyorum cokkkk

kesmeşeker dedi ki...

Gökçe neşeli haline kavuşmana sevindim canım.
Yine uğraaaa :)
Postum çok yakındaaaaaa :)

Cynthia dedi ki...

Your chicken tenders look delicious.

kesmeşeker dedi ki...

Cynthia,
Thanks, you liked.This is important for me.
:) Thank you again.