26 Kasım 2007 Pazartesi

Levrek Buğulama

İyi haftalar diliyorum herkese !...
Yine bir haftasonunu daha geride bıraktık.Yine çabuk geçtiiii :p Misafirlerim vardı geçtiğimiz Cumartesi akşamı. Keyifli bir akşam geçirdik. Onlara çok sevdiğim bir kek yaptım. Çok beğenildi.Önümüzdeki günlerde tarifini buraya yazacağım.Dün sabahta çok erken kalktık eşimle diğer Pazar sabahlarına nazaran. Kahvaltı bile etmeden kendimizi dışarı attık.Çok temiz ve açık bir hava vardı.Sahil boyuna gidelim dedik.Bu güzel havayı değerlendirelim.Çünkü gri gökyüzülü günler yakında çoğalacak ve güneşe hasret kalacağız.Nitekim bugün kendini gösterdi şu saatlerde gri bulutlar :( Neyse sabah serinliği ve güneşi yüzümüze vura vura bir güzel yürüyüş yaptık. Temiz deniz havasını, kokusunu içimize çektik.Sonra bir de baktık ki Kumkapı balık halindeyiz :P:) (balık almayı Cumartesi gününden kafamıza koymuştuk zaten)Tezgâhları dolaştık, taze taze balıkları inceledik, pazarlığımızı yaptık ve levrekte karar kıldık. Aslında ben levreğin kızartmasını seviyorum ama fırında yapılan balığı özlediğimiz için buğulama olarak yapmaya karar verdim.Şimdi tarifini veriyorum :)

Malzemeler
  • 3 adet levrek (filetoluk)
  • 4 adet ortaboy kuru soğan
  • 3 adet patates
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydonoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 bardak su
  • Karabiber
  • Tuz

Yapılışı:

Balıkları yıkayıp hazırlayın.Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın.Patatesleri bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde doğrayın.Domatesleri ve limonuda yuvarlak şekilde dilimleyin.Maydonozları saplarından temizleyip bütün şekilde yıkayın ve öyle bırakın.Genişçe bir borcama yada benzeri bir fırın kabına bir kat soğanın yarısını yayın.Üzerine balıkları dizin.Bir kat soğan daha yaydıktan sonra,sırayla patatesleri,domatesleri, limonu ve maydonozu kat kat yerleştirin.Tuzunu, ve karabiberini koyduktan sonra sıvıyağı ve suyu üzerine gezdirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika kadar pişirin.(Ben maydonozları kavrulmasın diye 20 dakika kadar üzerine folyo kapatıp pişirdim.) Sonra afiyetle yeyin :)))Buğulama soğuyunca daha bir güzel oluyor sevenler bilirler, bir gün sonra daha lezzetli bir hal alıyor:) Yeni tariflerde görüşmek üzere !!


2 yorum:

XprodoksiT dedi ki...

Güzel bir tarif olmuş gene ;

PINAR GÜRBÜZ dedi ki...

Teşekkür ederim, beğenmenize sevindim:)