11 Aralık 2007 Salı

Tost Omlet


Farkında olmak...
Yaptığın hataların, şu anda bulunduğun durumun, ruh halinin, yapmak istediklerinin, yapamadıklarının, söylemek istediklerinin, söylemediklerinin ... Hayatının ve ona verdiğin önemin farkında olmak.İnsan, kurallarını hiç bilmediği bir oyun gibi atılıyor hayata. Onun içinde düşüyor, kalkıyor, puan alıyor, kaybediyor, ayağa kalkıyor ve tekrar devam ediyor yaşamaya. Bu döngüde farkındalık çok önemli. Anın farkında olmak, yani yaptığın her davranışı neden yaptığını bilme hali. Bu bilinçle davranırsan yani farkında olarak bir şey yaparsan bu doğru olmak zorunda. Çünkü farkında olarak yanlış bir şeyi yapamazsın. Kişisel gelişim için bu çok önemliymiş.Az hata yapmak ve kişiliğini doğru bir şekilde oturtmak için yaşadığın her anın, kurduğun her cümlenin, attığın her adımın farkında olacaksın.Konuşmadan önce düşünecek, sonra cümlelerini kuracaksın.Bir çoğumuz bunu başaramıyoruz bu bir gerçek. Böyle şeyler yazan o kadar çok kişisel gelişim kitabı varki. Okusak bunların içindeki maddelerin hangibirini birebir yapabileceğiz? Bence hayattaki kişisel gelişimi en doğru şekilde sağlayan şey tecrübedir.Hatalarından aldığın derslerdir.Bin tane kişisel gelişim kitabı okusan da aynı sonucu alamazsın.Böyle düşünüyorum :)Haksız mıyım?

Kahvaltı için hiç tarif vermediğimi farkettim. O yüzden buyrun basit ve süper bir omlet;

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 3 dilim salam
  • 2 dilim taze kaşar
  • 1 tatlı kaşığı nebati yağ
  • İsterseniz içine bir kaç tane maydonoz
  • karabiber
  • tuz

Yapılışı:

2 yumurtayı tuz ve karabiberle çırpın.Yağı teflon tavada eritip yumurtaları tavanın ortasına boşaltın.Alt taraf kızarınca üst tarafın yarısına önce salamları, sonra kaşar peynirini ve en son maydonozu dizin. Diğer yarıyı dizim yaptığınız kısmın üstüne kapatın.Arkalı önlü çevirerek biraz daha kızartın. Resimdede gördüğünüz üzere tabağı süsleyip servis yapın.

Çok pratik, çok lezzetli, görüntüsüde hoş bir omlet oluyor.Zevke göre salam yerine pastırma, sucuk, sosis yada jambonla çeşitlendirilebilir. Afiyet olsun :))

Not: Bu arada dün gece "Altın Pusula" filmine gittik. Eşim gözlüklerini unuttuğu için en ön sıralarda oturduğumuzdan mıdır bilmem,filmi pek beğenmedik. Güzel sahneler olmasına rağmen fantastik sinemada "Harry Potter" ve "Yüzüklerin Efendisi"yle pek boy ölçüşebilecek bir film değil, benden söylemesi :)

3 yorum:

Butterfly dedi ki...

İnsan dogustan farkıdalıklı olarak dogmaz, yasarken farkına vardıgı seylerı yasadıkca ogrenur, pekı farkındalıgı ne ıle olcerız hıc dusundun mu? Bır ınsana bu ınasnın farkındalıgı var demek ıcın ne lazım? ne olmalı kı elımızde farkındalıgı yuksek dıyebılelım?,
bu arada Bıyo'dan gecerek geldım buraya:)

kesmeşeker dedi ki...

Bir ölçüsü yok bence.Hislerimizi ya da düşüncelerimizi ölçemeyiz gibi geliyor bana.Ama dediğim gibi tecrübeyle daha bilinçli oluyor insan.Belki bu bir kıstas olabilir.
Bu arada hoşgeldiiinn :)))

Butterfly dedi ki...

Ben bir ölcu biliyorum, kalp! Evet bence kalp bir metredir ve ölcebilir.
maıl atarsan sana davet yollayabılırım bloguma ulasmak ıcın:)
sevgıler