4 Kasım 2007 Pazar

Kupa Kurabiye


Herkese merhabaa !!

Bundan böyle bu sayfamda sizlerle denediğim yemek tariflerimi, anılarımı, düşüncelerimi,içimden geldiği gibi paylaşmak arzusundayım. Umarım sizlerde bana katılırsınız.Çünkü paylaşmanın insanın ruhunu besleyen yegâne şey olduğunu düşünüyorum ve bu bana büyük haz veriyor.
Bugün hava çok güzeldi. Sabah eşimle beraber sabah yürüyüşüne çıktık.Hafif sabah serinliği vardı tabii. Ama en sevdiğim zamanlardan biridir bu. O serinlikte güneşin o sıcak sıcak yüzüne vurup ısısını hissettirmesi mutluluk vericidir.
Yürüyüş dönüşü alışveriş yaptık ve Azem'in (eşim) de çok sevdiği kurabiyeden yapmaya karar verdim.Ve ilk tarifim bu olsun istedim. Hem sitemin ismine yakışacak tatlı bir tarifle açılışımı yapmış olurum diye düşündüm. Lafı fazla uzatmadan sizlerin de beğeneceğinize emin olduğum
bu kurabiyelerin tarifi işte buyrun ;

Malzemeler:
  • 1 paket katı yağ (oda ısısında beklemiş ve yumuşamış)
  • 4 su bardağı buğday nişastası
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Piştikten sonra:

  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:

Derince bir kaba önce yağı koyun. Üstüne nişasta ve pudra şekerini döküp yoğurmaya başlayın.Vanilya ve kabartma tozunu da koyduktan sonra en son kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar ununu ilave edin.Ele yapışmayacak bir hamur elde edin.(Ben hamurun yarısına 2 yemek kaşığı kakao ilave edip ayrı bir yerde yoğurdum.Kakaolusunu da yapmak istedim çünkü.)Sonra oklavanızla hamurunuzu açıp kurabiye kalıplarınızla şekilli hamurlar çıkartıp (ben ismi kupa kurabiye diye kalpli kalıbımı seçtim) yağlanmamış tepsinize dizin. 170 dereceye ayarladığınız fırınınızda 20 dakika kadar pişirin. Zaten kokudan ve üzerlerinin hafif çatlamasından piştiğini anlayabiliyorsunuz.
Bir buzdolabı poşetinin içine birer kaşık tarçın ve pudra şekerini koyup karıştırın.
Fırından çıkan ve ılınmış olan kurabiyeleri (kakaosuz olanları) bu poşetin içine atın ve poşetin ağzını kapatıp alt üst ederek tarçın ve şekerin kurabiyelere yapışmasını sağlayın.
Artık afiyetle yiyebilirsiniz.

Akşam çayla birkaç tanesini götürdük. Ama sütlede çok güzel oluyor. Bilginize...

Sayfamda tariflerimden sonra birde severek dinlediğim müzik parçalarından birini bulacaksınız. Bugün Celine Dion'un "Because you loved me" parçasını seçtim.

Ayrıca önerebileceğim film ve dizileri, müzik albümlerini, ve kitapları da sizinle paylaşacağım.Her tarifimden sonra ÖNERİYORUUUM ! başlığı altında onlarda yerlerini alacak. Sizin de önerilerinizi bekliyorum.

Yeniden görüşmek üzere.Kendinize iyi davranın. :))





4 yorum:

FİLİZ dedi ki...

PINARCIGIM TEKRAR HAYIRLI OLSUN.
SİTEDEKİ TARİFLERİN EN AZ SENİN KADAR TATLI OLACAĞINA EMİNİM.
HERKESE TAVSİYE ETMEYE BAŞLADIM BİLE BU AKŞAM İLK İŞİM AKŞAM ÇAYININ YANINA KUPA KARABİYE TARİFİNİ DENEMEK OLACAK.
ŞİMDİDEN HERKESE AFİYET OLSUN.SANA DA BAŞARILAR DİLİYORUZ,BOL TARİFLER BEKLİYORUZ.:)

kesmeşeker dedi ki...

Teşekkür ederim canım.İnşallah hayırlı olacak.Çünkü sevdiğim bir işi yapıyorum şu anda. Tariflerimi umarım sen de denersin.
Sevgiler...

Butterfly dedi ki...

Bu kurabıyelerden bır sevgılıler gununde yapmıstım, adı sevgılıler gunu kurabıyesı kaldı, arkadaslarım yuzunden, uzerıne pudra sekerı serpmıstım, sımdı resımde kı goruntu o kadar aynısı gıbı kı, anısadım,
en sevdıgım kokulardan bırıdır, kurabıye kokan bır mutfak....

kesmeşeker dedi ki...

Benimde en sevdiğim kurabiyedir.Hele sütle süpeeeeeerr )))