27 Mayıs 2008 Salı

Çoban Salatası

Bu salatada önemli olan malzemelerin mümkün olduğunca küçük doğranmasıdır.Kaşıkla yenebilmesi ve sosunun içine iyice işlemesi için bu gereklidir.Bazı hanımlar iri iri doğrayarak yapıyorlar bu salatayı hiç lezzetli olmuyor.

Malzemeler:
  • 3 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • Bir tutam maydonoz
  • 1 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon

Yapılışı:

Malzemeleri yıkadıktan sonra domates ve salatalıkları ufak ufak, biber, soğan ve maydonozları ince ince doğrayın.Önce limon ve nar ekşisiyle sonra zeytinyağıyla karıştırıp, kırmızı biber ve tuzunuda kattıktan sonra süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok: